• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Hvad er sommeruld? Og kan man bruge uld om sommeren?

Sommeruld

Hvad er sommeruld?

Der findes masser af skrøner og en af dem er, at du IKKE kan bruge uld om sommeren. Sommeruld er præcis det samme som uld og silke, og den kombination er spundet af meget fine og tynde tråde, som både merinould og uld silke består af, helt fra naturens hånd. Kombinationen af uld og silke bliver derfor til en finere, lettere og blødere variant end den rene uld, og på den samme baggrund er uld silke anvendeligt ikke alene om vinteren, men også om sommeren.

Ja, man kan næsten tillade sig at kalde uld og silke for uldens mest eksklusive variant.  Helt isoleret set, besidder uld og silke mange af de samme egenskaber, og det er i høj grad dem der bevirker at, både undertøj og tøj i uld og silke bliver en behagelig, bekvem og stærkt vanedannende oplevelse, i øvrigt hele året rundt.

Foruden den ultratynde tråd, får du herunder fire andre forklaringer på, at du sagtens kan springe ud i uld om sommeren:   

  1. Blandt flere gode egenskaber er uld og silke temperaturregulerende. Det betyder at ulden varmer din krop når det er koldt og køler din krop ned, når det er varmt. Det betyder med andre ord, at du ikke får det nær så varmt, som hvis kroppen er ”spærret” inde i et syntetisk materiale, hvor din hud slet ikke kan få lov til at ånde.
  2. Sommeruld er også i stand til at absorberer fugt, faktisk helt op til en 1/3 af sin egen vægt. Det betyder at ulden holder din hud tør og fri for sved og fugt. Ulden bruger den fugt, der absorberes, til at isolere sig selv med, ligesom den formår at transportere overskydende fugt væk fra kroppen, så fugten frit kan fordampe.
  3. Ikke mindst har sommeruld en helt naturlig og antibakteriel effekt, der modvirker at dit uldtøj kommer til at optage svedlugt. Og det kan være et nok så hårdtslående argument, på en varm sommerdag.
  4. Ulden passer godt på dig og især på din hud, som er et af kroppens største og allervigtigst sanseorganer. Uldundertøj og uld nattøj er derfor også det allerbedste værn imod snu, forkølelse eller influenza, som man let kan pådrage sig ved høje temperaturudsving.  

Summen af de ovenstående egenskaber kan være medvirkende til at hjælpe dig sund og rask igennem en travl, måske endda en hæsblæsende hverdag, hvor aktivitetsniveauet kan være svingende, og hvor du skiftevis udsættes for kulde og varme. Det kan blandt andet være i situationer, hvor du ofte skal ud og ind af en bil, ind og ud af kontoret, opholde dig i forskellige lokaler med og uden aircondition, eller hvis du har et stillesiddende arbejde kombineret med efterfølgende fysisk aktivitet osv.

Et yderligere argument for at bruge sommeruld eller uld hele året rundt er selvfølgelig, at du får din garderobe i spil hele året rundt, frem for at gemme den væk i sommerhalvåret. Optimal udnyttelse af din garderobe, gi’r rigtig god mening, set ud fra lidt mere miljømæssige, men også økonomiske betragtninger.   

Altså tør jeg godt love dig, at sommeruld og uld er potentiel til, at blive din allerbedste ven, både sommer og vinter. Det giver måske sig selv, at du skal vælge de styles, der egner sig bedst til årstiden. Om sommeren kan du f.eks. have stor glæde af f.eks. t-shirts, tanktops og undertrøjer, som din primære beklædning, og om vinteren bruger du de selvsamme styles som det inderste lag og til beskyttelse mod kulden.

Her du lyst til at gå på opdagelse i Svanebutikken sortiment, kan du finde Joha sommeruld,sommeruld fra Claire, samt økologisk sommeruld fra Engel Natur.

Engel Natur uld silke chemise

Blonde undertrøje i uld silke - fra Engel Natur

329,95 DKK
Hvid uld silke undertrøje / tanktop Claire Woman

Hvid undertrøje / tanktop i uld silke fra Claire

299,00 DKK
Grå uldsilke chemise fra Joha

Joha uld silke chemise, lysegrå uldundertrøje

249,95 DKK
Blå chemise

Mørkeblå uldsilke chemise fra Joha

249,95 DKK
Sort tanktop uld silke

Sort tanktop i merino uld og silke fra Claire Woman

299,00 DKK
Sort uld silke undertrøje med blonder

Sort uld silke undertrøje / tanktop fra Claire Woman

399,00 DKK
Uld silke undertrøje / tanktop fra Claire Woman

Uld silke tanktop med fin blondekant fra Claire Woman

399,00 DKK
Uldsilke undertrøje til mænd

Uldsilke undertrøje til mænd

329,95 DKK