• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Kan man bruge uld om sommeren - og hvad er sommeruld?

Sommeruld

Hvad er sommeruld?

Der findes masser af skrøner og en af dem er, at du IKKE kan bruge uld om sommeren. Men ved du nu hvad? Sommeruld er præcis det samme som uld og silke, og den kombination er spundet af de meget fine og tynde tråde, som naturen har forsynet både merinould og uld silke med. Kombinationen af uld og silke bliver derfor til en finere, lettere og blødere variant end den rene uld, og på den samme baggrund er uld silke anvendeligt ikke alene om vinteren, men også om sommeren.

Ja, man kan næsten tillade sig at kalde uld og silke for uldens mest eksklusive variant.  Helt isoleret set, besidder uld og silke mange af de samme egen-skaber, og det er i høj grad dem der bevirker at, både undertøj og tøj i uld og silke, ikke kun bliver en behagelig og bekvem oplevelse, men også en der er stærkt vanedannende oplevelse. Hele året rundt.

Foruden den ultratynde tråd, får du herunder fire andre forklaringer på, at uld og silke, kan blive din allerbedste følgesvend, også om sommeren:   

  1. Blandt flere gode egenskaber er uld og silke temperaturregulerende. Det betyder at ulden varmer din krop når det er koldt og køler din krop ned, når det er varmt. Det betyder med andre ord, at du ikke får det nær så varmt, som hvis kroppen er ”spærret” inde i et materiale, hvor din hud slet ikke kan få lov til at ånde.
  2. Sommeruld er også i stand til at absorberer fugt, faktisk helt op til en 1/3 af sin egen vægt. Det betyder at ulden holder din hud tør og fri for sved og fugt. Ulden bruger den fugt, der absorberes, til at isolere sig selv med, ligesom den formår at transportere overskydende fugt væk fra kroppen, så fugten frit kan fordampe.
  3. Ikke mindst har sommeruld en helt naturlig og antibakteriel effekt, der modvirker at dit uldtøj kommer til at optage svedlugt. Og det kan være et nok så hårdtslående argument, på en varm sommerdag.
  4. Ulden passer godt på dig og især på din hud, som er et af kroppens største og allervigtigst sanseorganer. Uldundertøj og uld nattøj er derfor også det allerbedste værn imod snu, forkølelse, eller influenza, som man let kan pådrage sig ved høje temperaturudsving.  

Summen af de ovenstående egenskaber er med andre ord medvirkende til at hjælpe dig sund og rask igennem en travl, måske endda en hæsblæsende hverdag, hvor aktivitetsniveauet kan være svingende, eller hvor du skiftevis udsættes for kulde og varme. Det kan blandt andet være i situationer, hvor du ofte skal ud og ind af en bil, ind og ud af kontoret, opholde dig i lokaler med og uden aircondition, eller hvis du har et stillesiddende arbejde kombineret med efter-følgende fysisk aktivitet. Listen er lang og slet ikke udtømmende. 

Et yderligere argument for at bruge sommeruld eller uld og silke hele året rundt er selvfølgelig, at du har din garderobe i spil hele året rundt, og daglig glæde af de elementer, som din garderobe består af. Optimal udnyttelse af din garderobe, gi’r andet rigtig god mening, set ud fra både økonomiske og miljømæssige betragtninger.   

Altså tør jeg godt love dig, at sommeruld potentielt kan blive din allerbedste ven, både sommer og vinter. Det giver måske sig selv, at du skal vælge de styles, der egner sig bedst til årstiden. Om sommeren kan du f.eks. have stor glæde af f.eks. t-shirts, tanktops og undertrøjer, som din primære yderbeklædning, og om vinteren bruger du de samme styles som det inderste lag og til beskyttelse mod kulden.

Her du lyst til at gå på opdagelse i Svanebutikken sortiment, kan du finde sommeruld fra Joha,  sommeruld fra Claire  samt økologisk sommeruld fra Engel Natur.

Blå t-shirts uldsilke fra Joha

Blå uld silke t-shirt til kvinder fra Joha

259,95 DKK
Blå uld silke tanktop / undertrøje fra Claire Woman

Blå uld silke tanktop med fine blondekanter fra Claire

399,00 DKK
Engel Natur tanktop i marineblå

Blå undertrøje - tanktop i uld silke - Engel Natur

229,00 DKK