• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Svedabsorberende nattøj - hvad kan det gøre for dig?

Hedeture og nattesved.

Årsager til nattesved:

Vi kan sikkert godt blive enige om at det IKKE er hverken behageligt eller særlig sundt at vågne midt om natten, og være badet i sved. Du føler dig både kold og klam, når du er nødt til at stå ud af sengen, i værste fald for at skifte både sengetøj og nattøj.  Det er heller ikke en underdrivelse, at du føler dig mørbanket og uoplagt den efterfølgende dag, fordi din nattesøvn blev forstyrret. 

Måske er nattesved noget du oplever hver evig eneste nat, med jævne mellemrum eller bare lejlighedsvis. Der kan være rigtig mange og meget forskellig-artede årsager til at du sveder om natten, og den allermest velkendte er sikkert de hormonelle forstyrrelser der er forbundet med overgangsalderen. MEN nattesved kan også skyldes behandling og medicinering af sygdom, sygdom i det hele taget, stress, vitaminmangel eller måske bare, at din forbrænding ændres i forbindelse med sport og træning.

Hvad kan du gøre ved nattesved?

Kan du ikke finde en decideret kur mod nattesved, så findes der heldigvis et par meget grundlæggende og præventive foranstaltninger, der kan gøre en kæmpe forskel og medvirke til at afhjælpe problemet. Og der er i virkeligheden tale om nogle enkle virkemidler, som er nemme at gå til.

Bruger du sengetøj der indeholder store mængder af syntetiske stoffer, så bør du starte med at skifte dit sengetøj ud med svedabsorberende sengetøj. Som det er tilfældet med både undertøj og nattøj, bliver der efterhånden lavet en del sengetøj i bambus, og det er også mit allerbedste bud på en løsning, der er til at komme i nærheden af rent prismæssigt. I hvert fald er det værd at starte der, inden du kaster dig ud i at forny både madrasser og senge.

Svedabsorberende nattøj:

Dernæst er det dit nattøj der står for skud, og ja du kan godt få nattøj mod sved. Svedabsorberende nattøj og svedtransporterende nattøj, det er to sider af den samme sag og helt synonymt. Det er selvfølgelig også den egenskab du skal søge og sikre dig at nattøjet har.

Det nattøj der kan absorbere allermest fugt eller sved, det er nattøj der er fremstillet af uld, uld silke eller bambus. Alle tre slags fibre eller materialer kan absorbere helt op til en 1/3 del af sin egen vægt. Ulden er endvidere i stand til at omdanne den absorberede fugt til varme, og det sker ved at fugten eller sveden transporteres til hudens overflade, hvor den frit kan fordampe.

Det er i øvrigt den selvsamme proces der holder din hud tør, sund og i temperaturmæssig balance. Det er også den primære årsag til at nattøj der er fremstillet af svedabsorberende materialer, kan fungere både som kølende eller køligt nattøj når det er varmt, og som varmt nattøj, når det er koldt.

Svedabsorberende undertøj:

Det allermeste undertøj i uld, uld silke eller bambus kan du vælge at bruge som nattøj. Undertøj der er sved absorberende og svedabsorberende nattøj har fuldstændig den samme funktionalitet. Altså er det mere dine personlige præferencer der sætter dagsordenen. For hvad mon du foretrækker at sove i? Er du til natkjole eller natdragt? Korte eller lange ærmer? osv. osv. 

Svedabsorberende nattøj herre:

Har du brug for et godt bud på svedabsorberende nattøj til mænd så kan jeg anbefale dig at anskaffe et sæt uldundertøj, der består af et par lange eller korte herreunderbukser og kombinerer dem med en kort eller langærmet t-shirt. Så har du en pyjamas der giver dig den optimale funktionalitet og ditto komfort. Vælg undertøjet i uld og silke, hvis du eller gemalen har lidt sensitiv hud.  

Svedabsorberende strømper:

Har du brug for strømper med den svedabsorberende funktionalitet kan du, som en lille bonusinformation, sagtens vælge de uldstrømper eller uldstrømpebukser der findes her på Svanebutikken.dk. Det tilrådes at vælger strømper eller sokker med indhold af mest mulig uld eller bambus.  

Natdragt i bambus fra JBS

bambus natdragt

449,95 DKK
bambus nattøj fra JOHA

Bambus nattøj Joha

549,95 DKK
Joha bambus natdragt sort

joha bambus natdragt

549,95 DKK
Joha uld og silke underkjole

Joha kjole i uld silke - sort - ribbet

449,95 DKK
Grå bambus natkjol

Joha natkjole bambus

329,95 DKK
Uld silke underkjole fra Joha

Joha uld silke natkjole med fine detaljer

449,95 DKK
Uld natkjole i mørkeblå merinould fra danske Joha.

Mørkblå uld natkjole i blød merinould

499,95 DKK
Natdragt bambus - JBS of Denmark

natdragt bambus

449,95 DKK
Natkjole Dame

Natkjole bambus dame

329,95 DKK