• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Uld Cardigan dame

Skønne uld cardigans - uld silke og merinould

Fællesnævneren for de cardigans du finder her på siden er selvfølgelig uld. Primært merinould, der er en meget tynd uldtråd, der let kan forveksles med uld silke, når man får strikken, imellem hænderne. Merinould og uld silken besidder begge en lethed og en luftighed, der gør en cardigan helt utrolig let og luftig at have på. 

Den helt klassiske uld cardigan kan du med fordel bruge hele året rundt. Brug den over din bluse eller skjorte om vinteren, og brug den som dit overtøj i de forårs- eller sommermåneder, hvor det er varmt midt på dagen, men stadig køligt morgen, formiddag eller aften.  

 

Sommer cardigan - dueblå

Sommer cardigan

999,95 DKK
Cardigan merino uld dame

Cardigan merino uld dame

999,95 DKK
Grå cardigan dame

Grå cardigan dame

999,95 DKK
Ferskenfarvet cardigan i ren merinould.

Strik cardigan dame - ferskenfarvet merinould

999,95 DKK
Uld silke cardigan til damer fra Claire Woman

Uld silke cardigan til kvinder med lille fin blondekant

599,00 DKK

Derfor hedder det en uld cardigan:

Faktisk er det en engelsk general der har lagt navn til den efterhånden så velkendte uld cardigan. Det forlyder nemlig at jarlen af Cardigan, var iført netop en sådan striktrøje under Krimkrigen der fandt sted, så tidligt som i 1853 til 1856. Og derfor kom den sangomspundne jarl til, at lægge navn til den cardigan vi allesammen kender idag. Datidens cardigan forbindes også med at være med lange ærmer, uden krave, gennemknappet og strikket i uld. 

Men der er godt nok løbet lidt vand i åen siden da, da en cardigan, nu om stunder har fået en langt bredere betydning. Det omfatter lange og korte cardigans, cardigans med eller uden knapper, samt cardigans der er strikket af uld, men også af alt mulig andet. Leder man længe nok, kan man sikkert også lykkedes med at finde en cardigan der ikke har lange ærmer. Med andre ord er det efterhånden ikke småting, som Jarlen af Cardigan er kommet til at lægge navn til.