• 1-3 dages levering
 • Fri fragt over 599,-

Vil du gerne undgå vabler på vandreturen - se hvordan!

uldsokker

Undgå vabler

Mon der findes noget mere ærgerligt end at få ødelagt sin ferie, dele af den eller bare en udflugt, kun fordi du ikke fik gennemtænkt din påklædning? Nej vel, og du ved præcis, hvad jeg mener, hvis du selv har prøvet at sende ”lange øjne” efter feltet af kammerater, der må forlade dig, midt i vandringen og efterlade  dig i selskab med den kæmpevabel du har fået på foden. Og ja, det gør ”naller” både der hvor vablen befinder sig, men også en lille smule på sjælen. Det var den tur, returbillet til campen eller hotellet, lidt afhængig af hvor I verden I befinder jer.   

Hvorfor får man vabler?

Men hvorfor får du i det hele taget vabler. Det gør du når huden på fødderne udsættes for tryk eller slid over en længere periode, og du er langt mere disponeret for at udvikle vabler på fødderne, når eller hvis du bliver udsat for et af de følgende scenarier:  

 1. du er ikke i særlig god træning med at vandre, altså er dine fødder ikke så hærdede.
 2. du har ikke fået gået dine sko eller støvler til, eller måske skal du leje skistøvler du ikke har haft på før.
 3. dine fødder hæver grundet pludselig varme eller det modsatte.
 4. du har hård hud under dine fødder, og ja, man kan faktisk godt få vabler under foden og under hård hud.
 5. eller måske har du bare tendens til at svede om fødderne.

Og så er vi fremme ved sagens kerne, nemlig spørgsmålet om hvordan du kan spare dig selv, og dine rejsekammerater for den skuffelse det helt uundgåeligt er, at skulle tjekke utidigt ud fra en ellers hyggelig og veltilrettelagt oplevelse. Så her er hvad du kan og bør gøre for at forberede dig bedst muligt:

Råd mod vabler:

 1. træn, træn og træn forud for turen.
 2. træn også med de sko eller støvler du har anskaffet til formålet, gå dem til inden, og undgå helst helt nyt fodtøj.
 3. brug uldstrømper, fordi de hjælper dig med at regulerer fodens temperatur.
 4. hold god fod hygiejne, slib jævnligt ned, hvis du har hård hud under fødderne.
 5. og igen brug uldsokker, fordi de kan absorbere den fugt og sved dine fødder udvikler.  

Om uldsokker:

Lad mig til en start pointere, at de rigtige sokker ikke kan gøre jobbet alene. Du er lige vidt, hvis du som udgangspunktet IKKE har styr på dit fodtøj, og IKKE har gået sko eller støvler ordentlig til. Men hvad er det så uldsokker kan gøre for dig, som andre sokker ikke kan?

Det er både min personlige erfaring, men så sandelig også mange andres, at uldsokkerne er langt mere behagelige end f.eks. kunststof. Og det skyldes at ulden kan temperaturregulere dine fødder, altså holde dem konstant varme, men også nedkølede om nødvendigt. Samtidig med det kan ulden absorbere den fugt og sved du udvikler og på den måde holde dine fødder tørre. Altså har ulden ikke alene en præventiv virkning mod vabler, men den hindre også at du kommer til at fryse, eller til at svede om fødderne. Som bonus får du uldens evne til at absorbere eventuelle lugtgener.  

Skal du vandre i varmen, kan ulden omvendt, holde dine fødder nedkølede, og skal du vandre over lange afstande i varmen, ja så er det faktisk også en rigtig god ide’ at bruge dine støvler. Og den er god nok, det virker altså, støvler og sokker i varmen, skåner dine fødder, også imod vabler.     

Endelig kan du måske have glæde af et gammelt trick, som militæret har benyttet sig af i årtier. Prøv at bruge en kombination af sokker, en tynd inderst og en tyk yderst, og måske er det lige præcis det der virker for dig, og holder din vandretur fri for både vabler eller andre fodgener. 

Mørkegrå uldsokker fra Joha

Grå uldsokker fra Joha

89,95 DKK
Mørkeblå uldsokker til kvinder og mænd.

Joha uldsokker - Blå Uldsokker

89,95 DKK
Hvid uldsok fra Joha til kvinder

Joha uldsokker - natur hvid uld - til kvinder

89,95 DKK
Lysgrå uldsokker til kvinder og mænd

Lysegrå Joha uldsokker

89,95 DKK
Norske uldsokker - økologisk uld

Norske uldsokker

129,95 DKK
Sorte uldsokker til kvinder og mænd

Sorte uldsokker fra JOHA

89,95 DKK