• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Sådan vælger du uldtøj til dig selv

Når du skal ud at investere i noget lækkert uldtøj for første gang, så kan der være mange forskellige ting, du skal overveje. Synes du uld kradser? Fryser du meget? Skal det være rent uld eller ej? Det kan være svært selv at vide præcist, hvor man skal starte. Derfor har jeg lavet denne lille guide, som du forhåbentlig kan bruge til, at træffe det helt rigtige valg. 

Uld og uldsilke helt tæt på

Uld og silke til damer - Fit 800x800

 

Hvordan finder du den rigtige størrelse? 

Først og fremmest har jeg lavet en størrelsesguide til dig. En guide som du kan bruge til, at finde den rette størrelse. Kig med her. Her kan du også printe din egen måleoversigt.

Er du en frossenpind? 

Så lover jeg dig, at du vil blive rigtig glad for uldtøjet. Ulden har den fantastiske egenskab, at den hjælper kroppen med at holde på varmen samtidig med, at den lader kroppen ånde. Ulden hjælper også kroppen til at slappe af. Når jeg selv fryser, så kan jeg faktisk ikke rigtig få noget gjort. Det tager så meget af min energi og opmærksomhed, at jeg ikke kan få slappet af. Hvis kroppen fryser, så er der ikke ro. Derfor klæder jeg mig i uld, som kan give mig varme til kroppen.

 

Har du det varmt? 

Så vil du også få stor glæde af uld. Uld kan absorbere op til 40% mere fugt end almindeligt bomuld. Ulden suger varmen og væsken, når du har det varmt – og ulden hjælper dig med at komme af med varmen. Ulden bliver heller ikke våd og klam på samme måde som bomulden gør.  

 

Får du brugt uldtøjet? 

Jeg tror ikke, du kan leve uden, når først du mærker, hvor blødt og dejligt det er at have på. 
Når du først har svedt og frosset, så mærker du virkelig effekten. Uldtøjet er derudover designet og syet i nogle lækre snit og med feminine detaljer. 

 

Giver uld og uldsilke den samme varme? 

Ja, det gør det. Uldsilken er tyndere og lettere i stoffet, men giver kroppen de samme gode fordele som almindeligt uld gør. Uldsilken er lettere, og det kan være et godt alternativ til ren uld om sommeren. Jeg har dog også stor glæde at mit uldsilke undertøj om vinteren. 

 

Er den hvide uld gennemsigtig? 

Ja det er den. Den er gennemsigtig. Hvis du bruger den lyse uld i to lag, så kan du ungå, at man kan se igennem strikken.  

 

Er det besværligt at vaske uld? 

Uldtøjet fra Joha kan gå i vaskemaskinen. Det gælder både uld- og uldsilketøjet. Du skal blot huske at vaske på uldprogram og bruge uldvaskemiddel. Hvis du ikke i forvejen vasker dine uldcardigans, så kan jeg varmt anbefale dig at prøve det*. Du vil føle, at dine cardigans og strikbluser bliver bløde og meget mere i form igen. 

* du skal selvfølgelig sikre dig, at dine cardigans kan tåle vaskemaskinen.

 

Det er dog ikke nødvendigt at vaske uld så ofte som bomuld. Du kan med fordel hænge dit uldtøj ud i luftigt vejr, så den friske luft kan klare jobbet. Trænger uldtøjet til mere end bare frisk luft, så kan du hænge tøjet ud på en bøjle i fugtigt vejr. Fugten i vejret får ulden til at skabe en naturlig reaktion, der sætter gang i uldens selvrensningsproces. Blot du sørger for at få tøjet tørret igen.

 

Hvem køber du uldtøjet af? 

Du handler med mig, og jeg hedder Anni. Det er mig der er din uldpusher, og som er indehaver af Svanebutikken.dk. Jeg hjælper dig med at finde den rette størrelse og den rette model og ønsker frem for alt, at du bliver tilfreds med de varer du anskaffer dig her på Svanebutikken.dk. Man kan vel sige, at alle fortjener lidt hverdagsluksus, og det er jo kun luksus, hvis det passer, og du er tilfreds. 

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 53709222 eller skrive til mig på anni@svanebutikken.dk. Jeg er altid klar til at hjælpe dig.

 

Kan du få det pakket ind til en gave? 

Det kan du. Du får gaver pakket fint ind, og jeg sætter også et byttemærke på alle dine varer. 

Hvis du ønsker at få pakken sendt til modtageren af gaven, så vælger du blot levering til privatadresse og vælger den anden leveringsadresse, samtidig med, at du bestiller gaven. Har du brug for en lille tekst på kortet til modtageren, så skriver du det på ordren. Jeg skriver gerne kortet for dig.

Kan du fortryde dit køb? 

Det er helt fint med mig. Du har 14 dages returret. Hvis varen ikke er brugt, pakket ud eller mangler mærkesedlen, så vil jeg altid gerne bytte dine varer. Ønsker du pengene retur, så gør jeg også gerne det.
Ønsker du at få byttet dine varer til en anden størrelse eller anden model, så kan du også få lov til det.

Når du modtager dine varer, sender jeg en returseddel med i din pakke. Den udfylder du blot og sender med i returpakken. Du betaler selv for returpakkens forsendelse. Jeg betaler for, at du får nye varer leveret.

 

Er uldtøj dyrt? 

En uldundertrøje er lidt dyrere end en almindelig bomuldsundertrøje. I hvert fald hvis du vælger en bomuldsundertrøje i god kvalitet. Men ulden holder også længere end bomuld, fordi uldtøjet ikke skal vaskes så ofte som bomuld – og derved ikke slider så meget på tøjet.  

 

Jeg håber, du har fået svar på dine eventuelle spørgsmål. Jeg er altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til valg af uldtøj. Du kan kontakt mig på 53709222 eller på anni@svanebutikken.dk.