• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Merino uld

Merino uld til Joha´s uld produkter 

Ulden fra Joha er lavet af merino uld. Joha producerer uld til dig og dine unger året rundt. Om vinteren er det uld med almindelig uldfibre. Om sommeren er det tyndere uldfibre, så det inderste lag er lettere og luftigere at have på kroppen.

Merino ulden er den mest anvendte uld til produktionen af uldundertøj, baby uld, merino uld til børn og Merino uld undertøj til voksne.

Joha´s merino uld mærket med EU miljøblomst. En certificering, der stiller store krav til produktionen af ulden. For at mindske brugen af kemikalier i forhold til miljøet – og især i forhold til dit barns sundhed. Derfor kan du med god samvittighed vælge Joha merino ulden til dig og dine børn.

 

Hvad er merinould?

Merino ulden kommer fra Merino fåret. Merino fåret stammer fra Spanien.
I dag avles i mange steder i verden. Australien, Sydamerika, New Zeeland mfl. Merino fåret kan tåle meget ekstreme vejrforhold. Deres uld kan holde til meget lave temperature og vejrforandringer.

Derfor er ulden fra Merino fåret også det bedste valg til uldtøj til os. Merino ulden er har en meget fin uldfibre, hvilket gør det helt oplagt til at producere uldundertøj og tøj, der skal inderst på kroppen.  

 

Når du vælger merino uld

Når du vælger uldtøj til dig og dine børn, så skal du være opmærksom på, hvordan ulden er behandlet. Ulden fra Joha er behandlet. Superwash behandlet. 
Størstedelen af ulden på markedet er superwash behandlet. 

Familievenlig uld kalder jeg superwash ulden. Ulden er behandlet, så du og jeg - i en travl hverdag - kan give vores børn det bedste uld inderst på kroppen. Samtidig med at vi kan vaske ulden i maskinen på uldprogram. Uldtøj, som ikke kan vaskes i maskinen vil i hvert fald give min familie en ekstra udfordring. Hvilket jeg nok desværre tror, vil betyde mindre uldtøj.  

Hvordan behandler Joha superwash ulden?

Joha A/S anvender kun mulesing-fri uld som spindes til garn på europæiske garnspinderier under strenge EU miljøkrav. Den ubehandlede uldfibre har yderst et skællag. Når så ubehandlet uld bliver vådt, rejser skællene sig og griber ind i hinanden når ulden bevæges (som i maskinvask) og resultatet er at ulden krymper og filtrer.

I Superwash-behandlingen fjernes størstedelen af skællaget i et klorbad. Derefter passerer ulden igennem flere skyllebade, så evt. rester af klor fjernes helt. Til slut dækkes uldfibrene af en meget tynd polyamid-film som udgør mindre end 1% af uldfibrenes vægt og uldens gode egenskaber påvirkes således ikke.
Ulden kan stadig ånde, isolerer/varmer stadig godt, er blødt og fleksibelt og bevarer evnen til at optage fugt, op til en tredjedel uldvarens vægt.

Uldgarnet strikkes på EU strikkerier til stof som derefter forarbejdes videre til det er klar til at klippe og sy op til beklædning/tøj.

Hos Joha og deres underleverandører, sker alle processer under skrappe miljøkrav for at belaste miljøet mindst muligt. Alt produceres i henhold til kravene fra EU’s Ecolabel (EU Blomsten), som også stiller høje krav til kvaliteten også til de færdige beklædningsdele.

Ved at producere uldprodukterne i høj kvalitet med lang levetid, minimeres behovet for udskiftning af produkterne og derved skånes miljøet samlet set mindre.

På hvert uld produkt fra Joha kan du se licensnummeret og det godkendte Ecolabel certificerings label.

Har du brug for flere informationer omkring disse krav fra ECOlabel, så kan du finde www.ecolabel.dk.

Produktet blev lagt i kurven

Til kassen

Shop videre