• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Merino uld

Hvad er merinoluld ?

Hvad er egentlig merino uld? Merinould er en ganske særlig uld kvalitet. Merino avles mange steder i verden, og med god grund. Merino ulden er ganske enkelt, det helt perfekte materiale til fremstilling af uldtøj og uld undertøj. Ulden er blød, lækker og besidder en helt utrolig elasticitet.   

Merino ulden stammer fra merino fåret, som oprindelig er fra Spanien. Idag opdrættes merinofåret flere steder i verden, herunder  Australien, Sydamerika og New Zealand. Merino fåret kan leve og trives i meget ekstreme vejrforhold, og deres uld kan holde til meget lave temperature og store forandringer i vejret. 

Uld t-shirts til kvinder

t shirt merinould sort med blondekant Joha

299,95 DKK
Grå uld t-shirts fra JOHA

t shirt merino uld dame - gråmeleret - Joha

299,95 DKK
Uld t-shirts til kvinder

t shirt i merinould sort - Joha

299,95 DKK
Sorte uldsokker til kvinder og mænd

Sorte uldsokker fra JOHA

89,95 DKK
Uldleggings med blondekanter til kvinder

uld leggings kvinder - natur hvid m/blonde Joha

349,95 DKK
Sorte uldleggings med blonde

Joha uld leggings med blondekant

349,95 DKK
Hvid ski undertrøje til kvinder

Skiundertrøje uld natur hvid - dame Joha

219,95 DKK
Sort uldundertrøje til kvinder

Merino uld undertrøje dame sort - Joha

219,95 DKK
Joha uld bluse

Joha uld bluse med blondekant - naturhvid

299,95 DKK
Uld bluse med lange ærmer

Joha bluse i uld - sort merino med blondekant

299,95 DKK
Hvid uld undertrøje til kvinder

Joha uld undertrøje dame hvid - Joha

219,95 DKK
Sort uldundertrøje med blonde kanter

Sort uldundertrøje med blonder - Joha

219,95 DKK
Hvid uldsok fra Joha til kvinder

Joha uldsokker - natur hvid uld - til kvinder

89,95 DKK
Lysgrå uldsokker til kvinder og mænd

Lysegrå Joha uldsokker

89,95 DKK
Mørkegrå uldsokker fra Joha

Grå uldsokker fra Joha

89,95 DKK
Mørkeblå uldsokker til kvinder og mænd.

Joha uldsokker - Blå Uldsokker

89,95 DKK
Ski undertøj til kvinder - uld leggings

lange uld underbukser dame natur hvid

349,95 DKK
Ski undertøj til kvinder

lange uldne underbukser til kvinder - sort Joha

349,95 DKK
Hvid uldundertrøje med lange ærmer

Uld bluse til kvinder natur hvid Joha

299,95 DKK
Dame ski undertøj fra Joha

Uld langærmet bluse - sort Joha

299,95 DKK
50%
Sort uld cardigan dame

Sort uld cardigan - kort cardigan

449,95 DKK 899,95 DKK
Grå uldundertrøje

Joha uld undertrøje - gråmeleret

219,95 DKK
Råhvide dame uldunderbukser fra Joha

Joha uldunderbukser - dame natur hvid

139,95 DKK
Uld underbukser til damer

Joha underbukser - sort merinould

139,95 DKK
Uld ammeindlæg fra joha med lomme til engangsindlæg

Uld ammeindlæg fra Joha - Hvide ammeindlæg

129,95 DKK
Ammeindlæg sort uld med plads til engangsammeindlæg

Joha ammeindlæg uld - Sorte ammeindlæg Joha

129,95 DKK
3

Merinould undertøj:

Det er altid merino uld der bruges til uldtøjet og uld undertøjet, som finde her hos Svanebutikken.dk. Uld og silke tøj og undertøj, er som det ligger i ordet betydning, en kombination af merino uld garn og silke. Da begge materialer eller garn typer er yderst bløde og elastiske får merino uld og silke, en blødhed der næsten kan sidestilles med cashmere. Som det er tilfældet med merino uld undertøjet , så findes undertøjet i merino uld og silke både til mænd og kvinder. 

Merinould undertøj dame:

Med luppen på merino uld undertøj til kvinder, så kan Svanebutikken tilbyde dig bløde og behagelige merino uld produkter fra danske Joha, danske Claire og tyske Engel. Går du op i dyrevelfærd, vil det sikkert glæde dig, at Englels produkter er fremstillet baseret på økologiske principper, herunder også GOTS certificeret. Udvalget fra Engel og fra danske Claire er fremstillet i uld og silke, mens Joha kan tilbyde et stort udvalg bestående af såvel 100% ren merinould, og en kombination af uld og silke. Vær opmærksom på at fordelingen af uld og silke fra Joha, kan varierer imellem 85/15% og 70/30%

Merino uld undertøj mænd: 

Når det kommer til merino uld undertøj til mænd, så er det stort set de samme producenter der er repræsenteret her på Svanebutikken.dk. Undtagelsen fra denne regel er Claire, der udelukkende fremstiller til kvinder, og undtagelsen herfra er merino uld tørklæder, hvor udvalgte produkter sagtens kan benyttes af begge køn. Kigger du efter økologi, så laver Engel også økologisk uldundertøj til mænd. Joha kender du måske allerbedst under tilnavnet Johansen, og her kan du finde 100% rent merino uld undertøj og merino uld undertøj kombineret med silke. Fordelingen her er typiske 85/15%. 

Merinould garn..

.. bliver idag brugt til merino uld trøjer, merino uld tørklæder, handsker, sokker, ponchoer med mere. Så du er bestemt ikke gået forgæves hvis du søger lækkert tilbehør fremstillet af det bløde merino garn. Respketive finder du fra allerede nævnte producenter samt fra Pure Pure, der også har gjort det til sin hjertsag at arbejde med økologi. 

En del af undertøjet f.eks. t-shirts, merino uld bluser, og i nogen udstrækning merinould undertrøjer kan sagtens bruges som decideret ydrebeklædning i sommerhalvåret, og som underbeklædning om vinteren. På den måde får du maximal glæde af dit merino uldtøj, ligesom du kan nyde godt af uldens fantastiske egenskaber hele året rundt. 

Merino uld sokker: 

Svanebutikkens udvalg omfatter selvfølgelig også merino uld sokker samt merino uld strømper. Dem finder du både i form af tynde uldstrømper, mellem uldsokker, tykke uld sokker og strømpebukser i uld  til damer. Sidstnævnte kan du også finde, som henholdsvis merinould strømperbukser samt merino uld og silke strømpebukser. Udvalget af strømper og strømpebukser er i sagens natur lidt mere begrænset i sommerhalvåret. Sværger du til økologi så bør du tage de økologiske uldsokker fra Hirsch i nærmere øjesyn, eller du kan vælge de mere klassiske merino uld sokker fra henholdsvis MP Danmark og Joha. 

Merino uld vask: 

Idag kan du vaske det allermeste merino uldtøj og merino uld undertøj i din vaskemaskine. Det skyldes selvfølgelig at nutidens teknologier har indhentet en del på netop det felt. 

Når det så er sagt så kan det altid tilrådes kun at vaske dit merino uld tøj, når det er påkrævet. Måske er du allerede bekendt med at uld er selvrensende, og det er selvfølgelig både årsag, og en rigtig god anledning til at spare lidt på energien. Som regel kan du komme langt med at hænge dit merino uld tøj til luftning når vejret er friskt og fugtigt. 

Søger du en konkret vaskeanvisning for et produkt du har købt, så kan du finde al relevant information på den vaskelabel der sidder i tøjet når det er nyt. Så tøv en kende med at klippe ud og smide væk. De fleste produktbeskrivelser her på siden indeholder også en kort vaskeanvining, ligesom du altid er mere end velkommen til at kontake mig for enhver information. 

Hvor kommer merinould fra: 

Der har i medierne været en del snak om merino uld og dyrevelfærd. Det handler mere konkret om det begreb der hedder mulesing. Her bliver merino uld fåret udsat for en meget hårdhændet behandling af avlerne. Mulesing er et modtræk mod angreb af spyfluer.

I den forbindelse vil jeg meget gerne understrege, at det merino uldtøj, det merino uld undertøj eller tilbehør i merinould, som du kan finde her på Svanebutikken.dk, alt sammen er blevet til med behørig omsorg for dyrenes velbefindende. Både Engel, Joha, Claire, Hirsch, samt Pure Pure kan understøtte dette med enten dokumenteret økologsik avl, eller med et Animal welfare certifikater. 

Har du brug for mere konkret viden om mulesing, så kig forbi min blog, hvor præcis det emne er blevet uddybet yderligere. Bloggen er også et besøg værd, hvis du søger råd og vejledning om vask, økologi eller om uldens egenskaber helt generelt.