• 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 599,-

Blødt bambus-undertøj er fremtiden !

Bambus tøj er fremtiden

Blødt bambus-undertøj er fremtiden !

Det er ikke kun de skønne pandabjørne og møbelindustrien, der er vilde med bambussens gode egenskaber. Flere og flere tøjfabrikanter herunder JBS, Joha, Claire, og MP Danmark, har efterhånden også reserveret et par sider i deres råvarekatalog til den hurtigvoksende græsart. 

Det færdige produkt er blødt som fin silke, men en hel del billigere.

Som en sidegevinst er dyrkningen endda god ved miljøet. Planten skal ikke sprøjtes og ikke vandes og den kan høstes 4-6 gange om året. I tilblivelsen af bambus-tøj er der dog brugt kemikalier i forarbejdningen af fibrene. Men hvis man køber tøj, der er Oeko-Tex 100 certificeret, så er man sikker på, at tøjet lever op til de omfattende krav, som certificeringen stiller. Det er derfor helt miljømæssigt forsvarligt at købe- og bære certificeret bambus-tøj.

Tøj med mange af uldens egenskaber

Det silkebløde stof af bambusfibre har mange rigtig gode egenskaber, der gør det særdeles velegnet til fremstilling af tøj, der sidder tæt på kroppen.

Det er derfor både sokker, T-shirts og især undertøj, der er blevet populært hos de miljøbevidste forbrugere. Underbukser, eller trusser, og lange underbukser med tilhørende undertrøje, giver en skøn følelse af velvære at have på.

Bambus-undertøj er silkebløde og lækre tilbud til både mænd og kvinder.

Udover at være ultra- blødt og behageligt er undertøj af bambus beriget med mange af uldens øvrige egenskaber:

  • Temperaturregulerende. Bambus-tøj holder dig varm i kulden og kølig, når det er varmt.
  • Svedtransporterende. Tøj af bambusfibre kan absorbere 3-4 gange mere sved end bomuld kan.
  • Let, luftigt og ventilerende. Bambus-undertøj er virkelig behageligt at bære mod huden.
  • Effektivt værn mod UV-stråler. Mere end 95% af de farlige stråler fra solen, holdes fra huden, når du bærer bambus-tøj.
  • Vaskes rent ved 30 grader.
  • Tøjet er antistatisk og klistrer derfor ikke til huden.
  • Bambus-tøj er så godt som krølfrit og behøver derfor ikke stryges.

Antibakterielle tøjfibre

Bambusfibrene er fra naturens side udstyret med et effektivt forsvar mod bakterier. Det betyder, at man kan holde sig frisk i længere tid med bambus-undertøj på kroppen.

De bakterier og svampe, der giver den sure svedlugt, har særdeles dårlige betingelser for at overleve på tøj af bambusfibre. Bambus-undertøjet minimerer simpelthen svedlugt ganske effektivt.

Har man sensitiv hud, eksem eller psoriasis, er bambus-undertøj også et godt valg, da det mildner symptomerne væsentligt.

Bæredygtig råvare

Bambus-tøj er et produkt af naturen og er 100% nedbrydeligt. Bambusplanten er virkelig effektiv at dyrke. Den lever blot af sollys og regnvand.

Planten skal altså ikke hverken vandes eller gødes, for at vokse, og den dyrkes helt uden brug af de giftige sprøjtemidler. Til sammenligning bruges der ca. 8.000 liter vandingsvand til dyrkning af et enkelt kilo bomuld!

Bambus er verdens hurtigst voksende plante, og skyder igen efter høsten, hvis man lader rødderne ligge i jorden. Der kræves således ikke nogen form for genplantning. Denne hurtigvoksende egenskab gør, at man kan høste sin bambus 4-6 gange om året uden brug af vækstfremmer. Derfor produceres der 10 gange så meget bambus per kvadratmeter, end der produceres bomuld.

Bambus er også en god plante at dyrke, hvis man går op i luftkvalitet - og det gør vi vel alle!

Vi får i øvrigt omkring 30% mere ilt ud af at dyrke bambus, i forhold til hvis samme areal var beplantet med træer. Som en ekstra bonus absorberer bambus sågar også mere Co2 end træer gør!

Bambus-tøjet er blevet så populært, på grund af de bløde, behagelige og miljøvenlige egenskaber, at der bliver høstet rigtigt mange tons af denne græstype hvert år.

De planter, der bliver brugt i industrien, dyrkes i plantager og bliver ikke høstet i f.eks. pandabjørnenes naturlige habitat. Så menneskets voksende glæde for denne plante, bliver ikke i konkurrence med de nuttede bjørne.

Fremtidens bløde undertøj er allerede blevet et af nutidens populære valg!

Bambus top i sort

Bambus top

149,95 DKK
Bambus natkjole / underkjole fra Claire Woman.

Hvid bambus underkjole - bambus undertøj - Claire

299,95 DKK
JBS bambus tights

Jbs bambus tights

249,95 DKK
JBS bambus trusser - tai model

jbs bambus trusser

99,95 DKK
Bambus trusser til kvinder - tai

JBS bambus trusser til kvinder

99,95 DKK
jbs bambus underbukser - maxitrusse

jbs bambus underbukser

99,95 DKK
jbs bambus undertrøje

jbs bambus undertrøje

149,95 DKK
JBS t shirt bambus greymelange

JBS t shirt bambus

199,95 DKK
Grå bambus natkjol

Joha natkjole bambus

329,95 DKK
Yoga bukser i bambus

Yoga bukser / bambus leggings i sort fra danske Joha

299,95 DKK